29.5.11

TURISMO INDUSTRIAL POLA TERRA CHÁ DAS ALUMNAS DO CURSO DE COCIÑA E REPOSTERÍA

As alumnas do Iº Curso de Cociña organizado pola Directiva da “Fraga das Saímas” aproveitaron o último día do curso para coñecer os procesos de elaboración do queixo de San Simón e o proceso de tostado de Cafés Candelas “in situ”.
AS MULLERES DA ASOCIACIÓN “FRAGA DAS SAÍMAS” PARTICIPANTES NA Iª EDICIÓN DO CURSO DE COCIÑA E REPOSTERÍA AO ESTILO TRADICIONAL CLAUSURARON ESTE CURSO FACENDO TURISMO INDUSTRIAL POLAS COMARCAS DA TERRA CHÁ E LUGO
Con motivo da clausura do exitoso curso de cociña e repostería ao estilo tradicional, organizado pola Directiva da Asociación “Fraga das Saímas” e ao obxecto de poñer un broche de ouro a esta actividade, onde participaron 19 mulleres entusiastas da cociña, o monitor deste Curso e a Directiva desta asociación planificaron unha viaxe fin de curso para o pasado mércores, 25 de maio.

Logo de máis de 30 horas de curso de cociña e repostería ao estilo tradicional da man do xove cociñeiro Ivan Galdo del Río e con máis de cincoenta recetas de cociña e repostería aprendidas, xunto con máis dun centenar de “trucos dos bruxos da cociña”, quince das dezanove asistentes a esta actividade aproveitaron o último día de clase para desprazarse, en compañía do seu cociñeiro Ivan, ata a Terra Chá e achegarse ata unha das famosas queixerías de San Simón (Vilalba), onde os responsables da fábricas lles explicaron todo o proceso de elaboración e curación do queixo de San Simón e onde ao final da visita as visitantes puideron comprobar as “virtudes deste produto” degustando diferentes tipos de queixo.

Pola tarde e unha vez trasladadas ao Polígono do Ceao, visitaron as instalacións de Cafés Candelas, S.L. empresa ubicada na cidade de Lugo desde o ano 1973. Aquí as viaxeiras descubriron, entre toneladas de café, os segredos do proceso de tostado do grao de café e a historia desta empresa proveedora de café ao sector da hostalería por todo o territorio nacional.

Esta divertida e formativa viaxe quixéronna rematar, as nosas viaxeiras, facéndolle unha visita á famosa “Charca do Alligal” (parroquia de Santaballa - Vilalba) e gozando dun paseo pola súa contorna.

No hay comentarios: